Близо четири месеца и половина след изборите за Бундестаг, в

...
Близо четири месеца и половина след изборите за Бундестаг, в
Коментари Харесай

Разпределиха министерските кресла в коалиционното правителство на Германия, Мартин Шулц става...

Близо четири месеца и половина след изборите за Бундестаг, в Германия бе реализирано съглашение за съставянето на нова огромна коалиция - в утринните часове на деня Съюзът (ХДС/ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) доближиха до пробив в договарянията, които бяха стартирани на 28 януари.

Вече има изясненост и към разпределението на ресорите – към сегашния миг има информация, че социалдемократите ще получат шест министерства в Берлин, оповестява националният всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung. Първоначално бе публикувана информация, според която ГСДП ще поеме Министерството на външните работи, Министерството на финансите, Министерството на труда.

По-късно бе обявено, че социалдемократите ще управляват също Министерството по въпросите за фамилията, Министерството на правораздаването и Министерството на околната среда.

Председателят на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц ще размени Зигмар Габриел на поста министър на външните работи на Федерална Република Германия, оповестява националният всекидневник Die Welt.

По-рано стана ясно, че кметът на свободния ханзейски град Хамбург Олаф Шолц (ГСДП) ще напусне поста си, с цел да поеме управлението на основното Федералното министерство на финансите на Германия, което до този миг бе поверено на християндемократите (ХДС).

Социалдемократите ще дават отговор за общо шест министерства - на външните работи, на финансите, на труда, по въпросите за фамилията, на правораздаването и на околната среда.

Християнсоциалният съюз (ХСС) ще управлява Министерството на вътрешните работи. Ресорът може да бъде поверен на ръководителя на партията Хорст Зеехофер. За ХСС е също и Министерството на превоза, Министерството на цифровите технологии и Министерството на развиването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР