Близо четири хиляди зрители подкрепяха и аплодираха Марица (Пловдив) в

...
Близо четири хиляди зрители подкрепяха и аплодираха Марица (Пловдив) в
Коментари Харесай

Марица надигра Кан у дома и отбеляза втора победа в Шампионската лига

Близо четири хиляди фенове подкрепяха и приветстваха Марица (Пловдив) в зала " Колодрума " при втората поредна победа на " жълто-сините " в Група Е на Шампионската лига. Този път със мощната си игра пловдивчанки съкрушиха френския отличник РК Кан (Кан) с 3:1 (17:25, 25:18, 25:12, 25:21) в предпоследния си пети мач в групата и резервираха реалистичните си шансове за първото място и класиране за четвъртфиналите в най-престижния клубен евротурнир.

Първият гейм бе равносилен до 8:8, след което с по-концентрирана игра на всички детайли гостенките поеха надзор върху резултата и с шест точки в офанзива от украинката Надя Кодола стигнаха до безапелационното 25:17. Във втората част нещата се обърнаха. Христина Вучкова поведе маричанки с отлична игра на сервис, обсада и в нахлуване, до момента в който Жана Тодорова продължи да свети в отбрана и на посрещане, солидно подкрепяни и от останалите на терена. Момичетата на Иван Петков постановиха превъзходство, дръпнаха напред в резултата и с ас на Вучкова затвориха гейма при 25:18. Марица влезе още по-мощно в третия гейм и не остави никакви шансове на противника. На високо равнище беше блокадата, офанзивата, изключително с центровете, продължи да носи доста точки, а феноменалната Жана даваше скъпия си принос и в двете етапи на играта. Разгромното 25:12 още веднъж бе завършено с ас, този път на Лора Китипова. Четвъртата част беше по-равностойна, като първоначално българските шампионки поддържаха лек превес с доста многообразие в офанзива, което обезпечи разпределителката Китипова, само че към средата на гейма Кан съумя да излезе с точка напред. След 13-14 обаче последва мощна серия от шест следващи точки за Марица, по време на която Вучкова взриви трибуните с три следващи аса и на процедура отхвърли съперника. Победното 25:21 още веднъж направи националката с мощна офанзива през центъра.

Топреализатор на мача стана сенегалката Фату Диук със 17 точки за френския отбор, следвана от съотборничката си, италианката Аманда Конео, с 16. Най-резултатни за победителките с по 15 точки бяха Христина Вучкова (5 аса, 2 блокади, 80% успеваемост в атака) и Емилия Димитрова (3 блокади). С толкоз се регистрира и Надя Кодола за Кан, а Александра Миланова записа 14 за Марица.

С този триумф българските шампионки излязоха на второ място във краткотрайното класиране в Група Е, с две победи и седем точки. РК Кан резервира първата си позиция с три победи и девет точки. В другия мач от групата тази седмица, съветският Уралочка-НТМК (Екатеринбург) посреща сънародничките си от Динамо (Москва) на следващия ден, четвъртък, от 16:00 б.в. Преди този конфликт и двата тима имат по две победи и две загуби в актива си. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР