Близо час бившият служебен вицепремиер с ресор Европредседателство Деница Златева

...
Близо час бившият служебен вицепремиер с ресор Европредседателство Деница Златева
Коментари Харесай

Разпитаха и Деница Златева за НДК

Близо час някогашният длъжностен вицепремиер с сектор Европредседателство Деница Златева беше разпитвана по делото за парите, дадени на НДК.

Не ме питаха нищо по-различно от това, което споделих и пред отрасловата комисия в Народно събрание, сподели Златева.

На излизане от следствието тя изясни, че е била извикана в качеството й на принципал на НДК за интервал от три месеца по време на служебния кабинет.

Разпитани досега са сегашният вицепремиер Томислав Дончев и министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, чака се разпит и на някогашния министър на културата, в този момент народен представител от ГЕРБ, Вежди Рашидов.

В края на мандата си, на 2 май, тя е получила писмо, че в сметките на НДК има над 8 млн. лв. към 31 март. Не очаквайте обаче от един принципал да знае за всички разплащания, които прави едно комерсиално сдружение, сподели още тя. Така Златева разяснява изявлението на сегашният шеф на НДК - Ангел Митев, че сумата 3,5 млн. лева от сметката за ремонта е отишла за разплащане на "други действия ".

Миналата седмица някогашният шеф на НДК Мирослав Боршош бе притеглен към наказателна отговорност за две закононарушения - за нецелево разходване на част от отпуснатите от кабинета пари и за умишлена занемареност.

Вчера в Народното събрание Докладът на комисията, която би трябвало да обясни имало ли е злоупотреби в НДК, мина на косъм - с 10 на 9 гласа, откакто Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи отхвърлиха да го одобряват. От опозицията обявиха, че от документа не излиза наяве нито къде се отишли парите, нито кой е осигурявал политически чадър. "Не одобрявам Златева и Българска социалистическа партия да носят отговорност за 2 години вътрешни борби в ГЕРБ и злоупотреби с пари ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР