Близо 97% от гласувалите на местния референдум в Генерал Тошево

...
Близо 97% от гласувалите на местния референдум в Генерал Тошево
Коментари Харесай

Близо 97% от гласувалите в Генерал Тошево казаха НЕ на добива на природен газ

Близо 97% от гласувалите на локалния референдум в Генерал Тошево споделиха " НЕ " на добива на природен газ в района. Избирателната интензивност в края на изборния ден е 52.72%, което прави локалното допитване годно.

Генерал Тошево

След поредност митинги против капиталовото желание за рандеман на газ в землището на 18 села на общината, през днешния ден хората в Генерал Тошево са повече оптимисти.

Валентин Димитров - кмет на община Генерал Тошево: " Аз чаках дори 99,99%. Все отново съвсем 97% са дали своят вот срещу добива на газ на територията на община Генерал Тошево. Проведохме един сполучлив и легален референдум, с което считам, че постигнахме упования резултат. "
Атанас Атанасов - ръководител на инициативния комитет: " Тази повсеместност, която получихме от хората, които са в Генерал Тошево и общината, просто реверанс пред тях и аз им благодаря, че са дейни и са съзнателни жители. "

Сега се чака решението на РИОСВ-Варна дали добива на газ е безвреден за хората и природата. От екоинспекцията са изискали спомагателни мнения от институциите, преди да вземат крайното решение. А хората разчитат, че след безапелационното им " НЕ ", властта ще се съобрази с него.

Николинка Гицова - член на инициативния комитет: " Очаквам оттук насетне ръководещите да си свършат работата. Първо Регионална инспекция за опазване на околната среда да дадат негативно мнение откакто се срещнаха и с нашите мнения и с референдума. "
От общината ще предизвикват среща с премиера Бойко Борисов.

Валентин Димитров - кмет на община Генерал Тошево: " Д а, желаеме да се чуе вота и гласа на жителите на община Генерал Тошево и да не се дава вероятно концесия или позволение за рандеман на съответния вложител на газ на територията на община Генерал Тошево. "
Ако това не стане, Димитров е безапелационен, че той като кмет и общинския съвет ще приложат решението от референдума и няма да издават подробни устройствени проекти. Няма да се позволява и преобразуването на земеделска земя за други потребности, свързани с създаване на площадки за рандеман на естествени благосъстояния.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР