Близо 900 машини почистваха републиканските пътища през изминалата нощ. Настилките

...
Близо 900 машини почистваха републиканските пътища през изминалата нощ. Настилките
Коментари Харесай

Близо 900 машини са почиствали пътищата през нощта, над метър сняг на Дуранкулак

Близо 900 машини почистваха републиканските пътища през миналата нощ. Настилките са обработени и пътищата са проходими при зимни условия. Няма въведени ограничавания по автомагистралите, оповестиха от АПИ.

Нормализира се ситуацията в Североизточна България. Предстои възобновяване на придвижването по път III-2904 Дуранкулак – Кардам, по който късно нощес трафикът за всички транспортни средства бе стеснен заради снегонавявания. Роторен снегорин разчиства близо 9-километровия сектор сред селата Рогозина и Спасово. От мощния вятър има преспи над 1 метър.

В област Бургас от придошлите води на река Велека е лимитирано придвижването на леки коли до 3,5 т по път III-9901 Синеморец - Резово.

Advertisement
Заради зимните условия е лимитирано придвижването на МПС над 12 т през Троянски проход и е неразрешено прекосяването на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета през „ Превала “.

Целогодишно е лимитирано придвижването на МПС над 12 т през проходите „ Петрохан “ и „ Шипка “, на МПС над 10 т през „ Вратник “ и „ Твърдишки “, на МПС над 3,5 т през „ Пампорово “ и „ Дюлински “. Проходите „ Твърдишки “ и „ Върбишки “ са затворени за всички моторни транспортни средства целогодишно.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите на тежкотоварни моторни транспортни средства и на леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР