Близо 900 машини почистваха републиканските пътища през изминалата нощ. Настилките

...
Близо 900 машини почистваха републиканските пътища през изминалата нощ. Настилките
Коментари Харесай

Близо 900 снегорина чистиха пътищата в страната през изминалата нощ

Близо 900 машини почистваха републиканските пътища през миналата нощ. Настилките са обработени и пътищата са проходими при зимни условия. Няма въведени ограничавания по автомагистралите, оповестиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Нормализира се ситуацията в Североизточна България. Предстои възобновяване на придвижването по път III-2904 Дуранкулак – Кардам, по който късно нощес трафикът за всички транспортни средства бе стеснен заради снегонавявания. Роторен снегорин разчиства близо 9-километровия сектор сред селата Рогозина и Спасово. От мощния вятър има преспи над 1 метър.

В област Бургас от придошлите води на река Велека е лимитирано придвижването на леки коли до 3,5 т по път III-9901 Синеморец – Резово.

Заради зимните условия е лимитирано придвижването на МПС над 12 т през Троянски проход и е неразрешено прекосяването на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета през „ Превала “.

Целогодишно е лимитирано придвижването на МПС над 12 т през проходите „ Петрохан “ и „ Шипка “, на МПС над 10 т през „ Вратник “ и „ Твърдишки “, на МПС над 3,5 т през „ Пампорово “ и „ Дюлински “. Проходите „ Твърдишки “ и „ Върбишки “ са затворени за всички моторни транспортни средства целогодишно.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите на тежкотоварни моторни транспортни средства и на леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР