Близо 900 хил. лв. безвъзмездна европейска помощ за газификация са

...
Близо 900 хил. лв. безвъзмездна европейска помощ за газификация са
Коментари Харесай

Над 1000 домакинства са получили безвъзмездна помощ за газификация

Близо 900 хиляди лева безплатна европейска помощ за газификация са получили 1073 семействата, които станали клиенти на " Овергаз Мрежи “ по плана за замяна на нискоефективни енергийни източници със синьо гориво. Програмата " DESIREE Gas “ покрива 20% от разноските за газификация на жилището, като сумата може да доближи до 2400 лева за едно домакинство.

От нея са се възползвали клиенти от 27 разнообразни обитаеми места като най-активни са били хората от София, Разград, Русе, Велико Търново и Горна Оряховица, следвани от Ямбол, Попово, Монтана и Кюстендил, оповестиха от " Овергаз " във вторник.

В 70% от случаите, получили еврофинансиране, газификацията е заменила дотогавашно отопление с ток. 28% от бенефициентите са избрали природния газ пред дървата за огрев, а 2% са заменили въглищата с по-екологичното синьо гориво. 70% от заявките за газификация са на жилища, а 30% на къщи.

През август 2017 година са били осъществени най-вече присъединения на семейства към мрежата на " Овергаз " по европрограмата. Според доставчика на газ това се дължи на въведени през юли облекчения в кандидатстването за финансирането.

Така към този момент е кратко и опростено заявление за кандидатстване, понижен е срокът за разглеждане и утвърждение на молбите, както и на броя на образците. Отпаднало е и условието документите да се изготвят и на британски език. Вече не е належащо да се дават спомагателни удостоверения или квитанции, като да вземем за пример за платени локални налози и такси за парцела, напомнят от газовата компания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР