Близо 900 деца от страната и чужбина пристигнаха в Берковица

...
Близо 900 деца от страната и чужбина пристигнаха в Берковица
Коментари Харесай

900 деца пеят, рисуват и играят на „Лачени обувки” в Берковица

 festival_lacheni_obuvki_berkovica2  festival_lacheni_obuvki_berkovica1
Близо 900 деца от страната и чужбина дойдоха в Берковица за 26-то издание на Международния детски фестивал „ Лачени обувки “. На сцените в предбалканския град своите гении ще покажат момчета и девойки от България, Сърбия, Македония и Украйна.

В първия ден на форума дребните артисти ще бъдат оценени от жури с ръководител Хайгашод Агасян. На 1 юни на сцената на читалище „ Иван Вазов-1872 “ ще се състезават участниците в раздел „ Театър “, които ще класират експерти начелото с доцент Виолета Гиндева. Същия ден от 13 часа ще се открие изложбата от раздел „ Детска рисунка “.

Тази година участниците творят на тематика „ Приказен свят “, а ръководител на журито в този раздел е Илия Костов. На 2 юни сцената на читалището в Берковица ще е за танцьорите в раздел „ Модерни танци “. Те ще бъдат оценени от жури с ръководител Наталия Цонева. В съботния ден е юбилейната гала-вечер и награждаването на спечелилите. В последният ден на фестивала – 3 юни, община Берковица предлага на децата развлекателна стратегия, която включва киноложка галерия и лов на риба в градския фонтан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР