Близо 90% от засегнатите в кризата заради COVID-19 големи и

...
Близо 90% от засегнатите в кризата заради COVID-19 големи и
Коментари Харесай

Големите и средни предприятия у нас възстановиха дейност

Близо 90% от засегнатите в рецесията поради COVID-19 огромни и междинни предприятия са възстановили изцяло или отчасти активността си още в първата седмица след анулацията на изключителното състояние. Това сочат данните от наблюдаване на КНСБ на над 100 компании в цялата страна, заяви за стратегия „ Хоризонт “ на БНР националният секретар на синдиката Тодор Капитанов.

„ И всички не престават да бъдат нащрек, макар че няма обществено напрежение в множеството компании, които следим към този момент. Работниците не престават да бъдат изплашени и това е напълно обикновено. Едно такова злополучие, виждате по какъв начин тъкмо за няколко дни обърна икономическата обстановка в страната. Темповете на повишаване на напрежение бяха най-силни в първите седмици на май, тъкмо най-после на изключителното състояние към този момент се видя, че стопанската система изнемогва ", изясни Капитанов пред националното радио.

По време на изключителното състояние три четвърти от следените компании пуснаха служащите си в заплатен отпуск, към 25 на 100 - в неплатен, а малко над 10 % прибягнаха до съкращения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР