Близо 90% от отговорните за убийства на журналисти между 2006

...
Близо 90% от отговорните за убийства на журналисти между 2006
Коментари Харесай

ЮНЕСКО: 1109 журналисти са убити в периода 2006 - 2018 г.

Близо 90% от виновните за убийства на публицисти сред 2006 и 2018 година в целия свят не са осъдени. В този интервал са убити 1109 публицисти, оповестиха от ЮНЕСКО - организацията за обучение, просвета и просвета на Организация на обединените нации.
Тези закононарушения са се нараснали с 18% сред 2014 и 2018 година, спрямо предходните 5 години, се споделя документа на ЮНЕСКО, който бе публикуван по отношение на Международния ден за слагане завършек на безнаказаността на закононарушенията против публицисти, който се отбелязва през днешния ден.

" С акцията #KeepTruthAlive, вниманието ще бъде ориентирано към това, че нападенията не се правят единствено против задгранични репортери, надалеч от очите на обществеността, в зони на военни спорове. Вниманието ще бъде ориентирано към публицистите по места, работещи по тематики, свързани с корупция и политика, отвън зони на спорове, които са 93% от убитите публицисти през последното десетилетие ", акцентира генералният шеф на ЮНЕСКО Одре Азуле.

В ЮНЕСКО считат, че " виновни за тези закононарушения са всички тези, които слагат публицистите в заплаха, които убиват публицисти и тези, които не вършат нищо, с цел да се постави завършек на това принуждение ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР