Близо 90 оптични и физични илюзии ще впечатляват посетителите на

...
Близо 90 оптични и физични илюзии ще впечатляват посетителите на
Коментари Харесай

Уникален Музей на илюзиите правят във Велико Търново

Близо 90 оптични и физични илюзии ще впечатляват посетителите на новия неповторим Музей на илюзиите, който ще бъде открит във В. Търново след броени дни. Той ще предлага холограми, 3D картини, левитиращо кълбо, обърната стая, джедайско място, стая на Еймс, банков трезор, макова ферма и доста други занимания.

Това е първият подобен напълно български музей. Атракциите ще са ситуирани на повърхност от 500 кв. м в 5-етажна постройка в остарялата част на В. Търново. В нея са обособени 14 стаи и една огромна зала. В началото илюзиите ще са над 50, като изложбата непрекъснато ще се доразвива и обогатява, разясни основателят на музея Петър Бояджиев. Атракциите са подобаващи за всевъзможни възрасти и най-много за възпитаници и младежи, добави още той.

На приземния етаж гостите ще могат да се насладят на голямо художествено копие на крепостта " Царевец ", направено от пясък. Също по този начин там ще се оферират постоянни предавания на " Звук и светлина ". Идеята е туристите, които са пристигнали във В. Търново единствено за денем и нямат опция да следят онлайн това неповторимо шоу, да го видят тук, разяснява Бояджиев. Организаторите са подготвили и интерактивна среща с В. Търново отпреди 100 години. Тя ще бъде допустима чрез 3D очила. Чрез тях неповторимата панорама, разкриваща се пред очите на фена от последния етаж на постройката, ще се преобразява в панорама отпреди един век, споделя още Петър Бояджиев.

" Музеят на илюзиите във В. Търново прекатурва визиите за действителността и разколебава доверието в личните очи. Искаш ли да си като Алиса - ту дребен, ту огромен? Да попаднеш в огледален свят? Да преодолееш гравитацията? Тогава заповядай при нас ", приканват уредниците и дават обещание до две седмици да посрещнат първите гости.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР