Близо 90 млн. лв. са инвестирани през тази година в

...
Близо 90 млн. лв. са инвестирани през тази година в
Коментари Харесай

Фандъкова: Инвестирахме близо 90 млн. лв. в училища и детски градини

Близо 90 млн. лева са вложени през тази година в учебните заведения и детските градини в столицата, като част от тях са средства по Оперативна програма " Региони в напредък ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която посети 43-то учебно заведение " Христо Смирненски ", с цел да ревизира ремонта и готовността за започването на образователната година.

Сградата е издигната преди 110 години от бежанци от Македония за учебно заведение. Днес е позната като остарялото Военно окръжие, била е изоставена и се е рушала. Поставихме си за цел да я възстановим, да се употребява за учебно заведение, за това за което, нашите предшественици, са я основали, сподели кметът. Тя означи, че ще изискат постройката да бъде оповестена за монумент на културата. След ремонта на новата постройка в учебното заведение, в което има 600 дец а, ще бъде въведен едносменен режим на образователни занимания. Инвестицията е на стойност към 4 млн.лв.

Фандъкова уточни, че над 80 учебни заведения и детски градини се обновяват през годината, като в по-голямата си част ремонтите са завършили. Строителните действия ще продължат и след 16 септември в към 15 учебни заведения и детски градини.

 
 БГНЕС

 БГНЕС-->

 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР