Близо 90 хиляди птици са унищожени до момента заради установените

...
Близо 90 хиляди птици са унищожени до момента заради установените
Коментари Харесай

Близо 90 хил. птици са унищожени заради птичия грип у нас


Близо 90 хиляди птици са унищожени досега поради откритите четири огнища на инфлуенца по птиците (птичи грип), оповестиха от Българската организация за сигурност на храните (БАБХ).

Първото огнище на заболяването беше установено в средата на месец октомври в животновъден обект за развъждане патици, благосъстоятелност на " Мейпъл Лийф Полтри " ЕООД в село Стефаново община Добрич. В него са унищожени близо 11 хиляди птици.

Второто и третото огнище са в хасковското село Узунджово и сливенското Глушник. Те са в ли4чното стопанство на двама фермери, занимаващи се с развъждане на кокошки и патици. От техните ферми са унищожени над 1500 птици, наранени от болестта.

В четвъртото огнище са били унищожени близо 8000 патици. Фермата е благосъстоятелност на " Алианс Агрикол " ООД и се намира в село Зимница, област Ямбол.

Като част от ограниченията за очистване и недопускане на разпространяването на заболяването е било умъртвено и цялото стадо от 68 хиляди кокошки-носачки в животновъден обект благосъстоятелност на " Милениум 2000 " ООД. Фермата им е в непосредствена непосредственост до установеното огнище на " Алианс Агрикол " и попада в 3-километровата зона, в която се унищожават всички възприемчиви животни.

Към момента на територията на област Ямбол е установено единствено едно огнище на болестта инфлуенца по птиците във фермата за патици.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР