Близо 870 свободни работни места са представили 159 работодатели на

...
Близо 870 свободни работни места са представили 159 работодатели на
Коментари Харесай

Близо 870 свободни работни места са обявили работодатели на трудовите борси през май

Близо 870 свободни работни места са показали 159 работодатели на 15 трудови тържища, проведени от Агенцията по заетостта през май. Това оповестиха от пресцентъра на Агенцията.
В директните срещи с бизнеса са се присъединили 1173 търсещи работа.

Трудовите тържища през май са се състояли в градовете Исперих, Петрич, Раднево, Пазарджик, Левски, Ямбол, Карлово, Своге, Кула, Кърджали, Ветово, Тетевен, Крумовград, Плевен и Монтана.
Една профилирана трудова борса за дълготрайно безработни е провело бюрото по труда в Своге. В срещата са се присъединили 11 работодатели, които са оповестили 69 свободни работни места. Набират се служащи за длъжности в индустриалната сфера. 83 търсещи работа са участвали, с цел да се срещнат с изискванията на работа и условията на работодателите.

Четиринайсет са общите трудови тържища, които са се състояли в бюрата по труда в Исперих, Петрич, Раднево, Пазарджик, Левски, Ямбол, Карлово, Кула, Кърджали, Ветово, Тетевен, Крумовград, Плевен и Монтана. 148 работодатели са оповестили 799 свободни работни места, като са показали своите условия за заемане на препоръчаните позиции.

Търсят се служащи и експерти за длъжности с друга подготовка в региона на услугите и производството.

Презентирани са и свободни длъжности в Българската войска. 1090 търсещи работа са се срещнали по-подробно с препоръчаните свободни работни места и са разговаряли персонално с работодателите.

В края на месеца Агенцията по заетостта се е присъединила със личен щанд и презентация и в трудова борса за търсещи и получили интернационална протекция лица, проведена в София от Върховния комисариат за бежанците към Организация на обединените нации.
Борсата е предоставила опция на работодатели от цяла България да се срещнат с участници от бежанската общественост в страната, които интензивно търсят работа, както и да бъдат осведомени за правото на труд на хората от тази група. Те са получили потребни препоръки по отношение на наемането и обезпечаването на дълготрайна и устойчива претовареност на бежанци и са разискали с тях своите потребности, упования и оферти.

Пред присъстващите 8 работодатели и 57 представители на бежанската общественост специалистите от Агенцията по заетостта са показали услугите на бюрата по труда, ориентирани към целевата група, като са обърнали изключително внимание на Програмата за претовареност и образование на бежанци.
През юни 2019 година Агенцията по заетостта възнамерява пет трудови тържища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР