Близо 870 000 лева са събраните средства от туристически данък

...
Близо 870 000 лева са събраните средства от туристически данък
Коментари Харесай

Кметът на Банско смята, че има укриване на туристически данък в града

Близо 870 000 лв. са събраните средства от туристически налог в Банско за 2018 година , стана ясно по време на съвещание на Консултативния съвет по туризъм към локалната администрация.
По думите на кмета на Банско Георги Икономов приходите са по-малки, в сравнение с през 2017 година. Той цитира разбори, според които има укриване на осъществени нощувки . Кметът сподели и какво има намерение да направи, с цел да промени тази процедура.
" За да осигурим по-справедливо внасяне на туристическия налог, в границите на една седмица ще проучваме всички хотели, брой кревати, претовареност по отношение на предишни години и така нататък За разбора ще ни оказват помощ представители на локалния туристически отрасъл. Ще се направи лист на най-фрапиращите случаи на несъответствия, като стартираме от най-големите хотели и апартаментни комплекси. Предвиждам среща с представители на Национална агенция за приходите, на която да обсъдим по-ефективни способи за инспекции на неизрядни места за настаняване. Държавата губи от една укрита нощувка 10 пъти повече спрямо общината. Затова напъните би трябвало да бъдат общи и координирани ", съобщи Икономов.
Коментирано бе също огромна част от средствата, планувани за присъединяване в туристически тържища, да се употребяват за цифрова реклама. Общото мнение е, че тя е надалеч по-ефективна от остарелите към този момент рекламни книжки и брошури.
Кметът на града прикани локалния туристически отрасъл навреме да излиза с позиции против всички опити на " Зелените " да оплюват Банско. Защото, съгласно Икономов, огромният губещ от тези офанзиви са точно те - локалните хотелиери и ресторантьори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР