Близо 84,4 милиона деца на възраст между 3 и 11

...
Близо 84,4 милиона деца на възраст между 3 и 11
Коментари Харесай

Китай ваксинира 84,4 милиона деца

Близо 84,4 милиона деца на възраст сред 3 и 11 години са били имунизирани против COVID-19 в цялостен Китай, като над 49,4 милиона от тях са получили подсилваща доза, заяви Радио Китай. 

Здравните управляващи ще продължат да предизвикват имунизацията в тази възрастова група, като упованията са имунизацията на всички деца сред 3 и 11 години без медицински противопоказания да приключи до края на тази година.

Университетите, междинните и начални учебни заведения напредват във имунизацията, като 95 % от всички китайски възпитаници над 18 години са получили ваксина против COVID-19.

Към момента в страната са сложени над 2,37 милиарда дози и близо 1,074 милиарда души са приключили имунизацията си, съобщиха  от Националната здравна комисия.

В съпоставяне с Европа и други елементи на света данните за новите Ковид-инфекции в Китай изгледат смешно ниски. В двайсет области на страната управляващите записват местни огнища на болестта. В някои градове се приказва единствено за единични случаи, в други има по не повече от десетина или двайсет нови инфекции дневно. Най-много случаи има в Северен Китай, където през двата почивни дни зимата нахлу с минусови температури и снеговалеж, написа Дойче Веле.

След първия гърмеж на епидемията от ковид в Ухан в края на 2019 и началото на 2020 година, страната съумя да овладее обстановката с почти драстични ограничения. И до през днешния ден границите на страната остават затворени, а полетите до Китай са сведени да най-малко. Народната република е последната от огромните страни в света, които се придържат към задачата за „ нула инфектирани “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР