Близо 8000 мигранти са влезли в Европейския съюз през първите

...
Близо 8000 мигранти са влезли в Европейския съюз през първите
Коментари Харесай

Близо 8000 мигранти са влезли в ЕС през 2019 година

Близо 8000 мигранти са влезнали в Европейския съюз през първите три месеца на година, сочат данните на Международната организация по миграция. Над 70% от мигрантите идват през Средиземно море с лодки. Малта, най-южната точка на Европа в централното Средиземноморие, е измежду страните, които първи посрещат лодките.

Островната страна е безусловно на първа линия на миграционните потоци от Северна Африка към Италия и Испания. Миграционният напън към Европейски Съюз отбелязва трета поредна година на понижение спрямо пиковите стойности от 2015-2016 година
 Мигрантите в Европейски Съюз намалели с 25% за година Мигрантите в Европейски Съюз намалели с 25% за година
През 2018 година към 150 000 бежанци са пристигнали по външните граници на Евросъюза, което е с 25% по-малко спрямо 2017 година Това стана ясно през днешния ден...

За разлика от предишни години, тази и в края на 2018-а максимален взрив на противозаконните влизания има от Мароко към Испания. Около 4700 са влизания в Испания. В Гърция са над 2500, а Италия - 215. В България противозаконните влизания са 60.

58 000 са подадените молби за леговище, като множеството от тях - над 30 000, са отхвърлени. Сирия, Ирак, Афганистан са страните, от които не престават да идват мигранти в Европа, както и Венецуела.

Именно морските пътища през Средиземно море са главните за десетки хиляди души от Мали, Алжир, Тунис, Либия, страните от Сахел, които и към този миг престояват в над 23 центъра в Либия и чакат да потеглят към Европа.

В Малта се намира Европейската работа за поддръжка в региона на убежището. Чрез тази работа и посредством стартиралата от България през 2016 година Европейска организация за гранична и брегова защита

Съюзът се стреми да овладее миграционните процеси. Затова Комисията предлага да бъде основан корпус от 10 000 души гранични офицери, както и да бъде подсилена Службата за убежището, чиито чиновници да бъдат разполагани незабавно в страни-членки, да разпознават, записват и обработват молбите за убежища на мигрантите.

Малта към този момент беше принудена да одобри три кораба с мигранти от началото на тази година, които по-късно се споразумя да презасели в други страни-членки. На острова тази година са пристигнали 87 мигранти като кораби с бежанци всяка седмица обикалят към крайбрежията на Острова, само че не биват позволени в страната.

И през 2019-а най-натоварени си остават трите съществени маршрута през Средиземно море: Марко-Испания; Либия, Алжир, Тунис - Малта и Италия и от Турция към Гърция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР