Близо 800 работници от военния завод „Дунарит се събраха край

...
Близо 800 работници от военния завод „Дунарит се събраха край
Коментари Харесай

Работници от "Дунарит" блокираха "Дунав мост" за кратко, протестът им постигна успех

Близо 800 служащи от военния цех „ Дунарит " се събраха край граничния пункт „ Дунав мост " при Русе, с цел да защитят работните си места.

Хората упорстваха да не се лишава лицензът на предприятието и то да продължи да извършва договорите си, оповестява БТВ.

До митинга се стигна, откакто бяха повдигнати обвинявания от Специализираната прокуратура на изпълнителния шеф Кръстю Кръстев, а оттова и началото на процедура за лишаване на лиценза.

В знак на противоречие служащите блокираха за 15 минути придвижването в региона на граничния пункт. Те излязоха в отбрана на управлението си, което през днешния ден е подало оставка, с цел да не се блокира работата на предприятието.

Заради създалото се напрежение в Русе по неотложност дойде министърът на стопанската система Емил Караниколов. Протестът очевидно даде резултат и министърът увери, че няма да бъдат предприемани дейности за затваряне на завода.

Той разгласи решението на държавното управление да се сътвори междуведомствен съвет за решение на проблемите на военно-промишления комплекс.

„ Държавата стои и зад служащите, и зад „ Дунарит " като сдружение, което е извънредно значимо за всички сдружения от военно-промишления комплекс, в това число и държавните. Те са взаимно свързани, няма по какъв начин да работят без „ Дунарит. Хората ще си работят, разчитайте на това, с премиера обсъдихме - няма да бъдат предприемани дейности за затваряне на завода ", акцентира министърът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР