Близо 800 магистри и бакалаври от почти 30 специалности на

...
Близо 800 магистри и бакалаври от почти 30 специалности на
Коментари Харесай

800 с дипломи по икономика и социални науки

Близо 800 магистри и бакалаври от съвсем 30 специалности на Факултета по стопански и обществени науки при ПУ „ Паисий Хилендарски “ получиха дипломите си на тържествена гала.

Освен членове на управлението на Университета и на Факултета, на тържественото дипломиране участваха и представители на бизнеса, с които ФИСН от години работи в интерес на студентите.

От името на Ректора на университета проф. доктор Румен Младенов и от името на ректорското управление абитуриентите бяха поздравени от проф. доктор Пламен Стоянов – зам.-ректор по образователната активност. Той акцентира, че зад дипломите, които абитуриентите получават, стои влиятелно обучение с обичаи и доста опит и те не са просто документ, а самопризнание за труда на студентите и напъните на преподавателите.

Деканът доцент Маргарита Русева поздрави абитуриентите и им пожела да имат сполучлива професионална реализация, както и да пазят загатна от претърпяното в университета. „ Ако се обърнете обратно в сложен миг, постоянно имайте самочувствието, че сте част от Факултета по стопански и обществени науки “, акцентира доцент Русева.

Тази година Факултетът по стопански и обществени науки чества трийсет години от своето основаване. За юбилея си Факултетът планува поредност от събития, чиято кулминационна точка ще бъде през есента. Тогава се възнамерява огромна интернационална икономическа конференция. Организират се също надпревари и олимпиади с участници от други университети, както и лекции по разнообразни дисциплини, предопределени за гимназисти. Готви се и къс филм, отдаден на развиването на Факултета.

Припомняме, че ФИСН съществува от 1994 година Основател и първи декан е проф. Мариана Михайлова. Факултетът започва с едвам 2 специалности и 200 студенти. Трийсет години по-късно броят и по двата индикатора е 15 пъти по-голям, защото във Факултета все още се образоват съвсем 3000 души, означи актуалният декан доцент Маргарита Русева.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР