Близо 80 души загинаха при пожар в сградата на Чаукбазар,

...
Близо 80 души загинаха при пожар в сградата на Чаукбазар,
Коментари Харесай

Близо 80 души загинаха в пожар в столицата на Бангладеш

Близо 80 души починаха при пожар в постройката на Чаукбазар, ситуиран в остарелия регион на столицата на Бангладеш, Дака. Има опасения, че броят на жертвите може да се усили, оповестяват " Ройтерс " и БиБиСи, цитирайки локален представител на пожарната.

" В момента има 56 тела. Броят им може да се усили, защото търсенето на хора продължава ", разяснява по-рано шефът на пожарната и гражданската отбрана Юлификар Рахман.

Според локалния вестник Daily Star в нощта към 22,40 ч. в химически склад на първия етаж на пететажна постройка, наречена " Хази Уейд " избухва пожар . Али Ахмед, общоприет шеф на противопожарната и гражданска отбрана, удостовери, че пламъците бързо се популяризират в три други здания наоколо, в това число публичен център.

Други 30 са ранени при опит да избягат от огъня. Пет души, наранени от изгаряния, са в сериозно положение, а други са изчезнали.

#Chawkbazarfire: Death toll rises to 70
Numerous people, including women & children, were also injured & admitted to nearby hospitals, including #Dhaka Medical College Hospital & Sir Salimullah Medical College Hospital (Mitford Hospital)#Bangladesh #Chawkbazar @MunaTasneem pic.twitter.com/CZjBqXRDOm
— Sadia Iqbal (@SadiaIqbal_BN) February 21, 2019
Вековният и исторически квартал Чаукбазар има тесни улички и здания, които са доста близо един до различен. Големите пожари в постройките са относително постоянно срещани в Бангладеш заради неприятните правила за сигурност и неприятните условия. През последните години са починали стотици хора.

Жертвите са хора отвън постройките и по улиците, посетители в ресторант и посетители на женитба , оповестява Агенция Франс Прес.

Пожарникарите се борят повече от пет часа , с цел да изгасят пламъците, усложнен от тесните улички и неналичието на водоизточници . Пожарът в допълнение се е усилил от микробуси с газови бутилки , съгласно началника на полицията Хавеб Патоуъри.

Хаджи Абдул Кадер, чийто магазин е погубен разяснява, че е " чул огромен гърмеж . Обърнах се обратно и видях цялата улица в пламъци . Пламъците бяха на всички места . "

The death toll from a fire in #Bangladesh capital, #Dhaka, jumped dramatically to 70 on Thursday, a fire official said,

and could keep climbing as fire fighters combed the wreckage of the destroyed building pic.twitter.com/qpVUW63515
— vithushan Jeyachandran (@imjvithu) February 21, 2019
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР