Близо 79% от купувачите оставят коледния шопинг за последния момент.

...
Близо 79% от купувачите оставят коледния шопинг за последния момент.
Коментари Харесай

79% купуват подаръци в последния момент

Близо 79% от купувачите оставят коледния шопинг за последния миг. Това сочи скорошно американско изследване, което разкрива още, че потребителите възнамеряват да приключат с покупката на дарове до две седмици след Рождество.

В България също се вижда наклонност пазаруващите да избират подаръците малко преди празниците, а даже и след тях, настояват търговци. Често това се дължи на обстоятелството, че потребителите се затрудняват да изберат подобаващ подарък.

Дрехите и стилните аксесоари, техниката и стоките за дома са най-предпочитаните продукти тази година, сочат наблюдения на търговците. Физическото извършване на покупки продължава да бъде желан метод за избор на дарове, защото образното преживяване, което потребителите получават в огромните търговски центрове, няма аналог при онлайн шопинга.

За да се трансформира коледното извършване на покупки в прелестно и съобразено със здравните ограничения прекарване, е нужно да се следват няколко елементарни съвета на специалисти. Препоръките им целят да ни оказват помощ да изпълним коледните си стремежи доста по-лесно и проведено.

Ако сте от хората, които чакат последния миг, може би е най-добре да започнете с извършването на покупки в този момент, преди да се наложи да се чудите какво тъкмо да купите, да изпуснете находка, която сте си набелязали, или да вземете нещо неуместно, притиснати от липса на време.

Планираното коледно извършване на покупки е метод да оптимизирате разноските си и да зарадвате вашите близки с покупки, които ще са премислени и подобаващи за тях. Така ще избегнете и интервалите директно преди Коледа, в които обичайно има повече хора по магазините, и ще пазарувате умерено и безвредно.

Направете си лист с хрумвания за дарове за фамилията и приятелите. Това е отличен метод да намалите равнището на стрес по време на празниците, настояват експерти. Просто би трябвало да обърнете внимание на желанията, които околните ви са споделяли с вас неотдавна, както и да помислите върху всекидневните им занимания и ползи. Можете да си водите специфични бележки в телефона или да носите лист в портфейла си. Така, когато пазарувате, ще имате по-ясна концепция какво тъкмо търсите. Опитайте да запишете най-малко три хрумвания за дарове за всеки от вашия лист.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР