Близо 79 000 куб.м минерална вода иска новият собственик на

...
Близо 79 000 куб.м минерална вода иска новият собственик на
Коментари Харесай

Рестартират мегапроект

Близо 79 000 куб.м минерална вода желае новият притежател на замразения поради задължения преди години ваканционен комплекс в разложкото село Баня. Това е съвсем приключен обект, граничещ с общинския минерален плаж. Искането за позволение е от столичното сдружение „ Проектна Компания Комплекс Баня “, представлявано от Милена Антова. Едноличен притежател на капитала е представляваното от същата дама сдружение „ Гранд Хотел Мениджмънт “, което стопанисва и четиризвезден хотел в Банско. Двете сдружения са с един и същи адрес на ръководство – бул. „ България”, регион Витоша, София, прецизира Struma.bg.

Исканото количество вода е за 2.5 л/сек. средноденонощен дебит, или годишно водно количество от 78 840 куб.м. Срокът на деяние на разрешителното е за 10 години. Водните количества са нужни за зареждане на обекта, чието комерсиално название е Ваканционно населено място „ Баня СПА и Уелнес Ризорт “, написа в настояването. То ще бъде прегледано на идната идната седмица сесия на локалния парламент и към този момент се преглежда от непрекъснатите комисии.

По данни от Търговския указател сдружение „ Проектна Компания Комплекс Баня “ е записано с капитал от 6 020 000 лв., състоящ се от 602 равни дяла, които са владеене на едноличния притежател „ Гранд Хотел Мениджмънт “. Паричната вноска в капитала е в размер на 500 000 лв., а цялото движимо и недвижимо имущество – земята, върху която е построено ваканционното населено място с повърхност от съвсем 28 дка, постройките и оборудването в тях, са импортирани като непарична вноска в капитала. Там попада и комерсиална марка „ Баня СПА и Уелнес Ризорт “, като цената на цялата непарична вноска е в размер на 5 520 000 лева

Припомняме, че новият притежател на ваканционното населено място прояви интерес и към общинския минерален плаж, който граничи с ваканционното населено място в с. Баня. След проявения интерес през февруари месец тази година Общинският съвет в Разлог даде единодушие за разкриване на процедура по установяване на концесионер за минералния плаж. Концесията е за строителство и ръководство на спортно-оздравителен воден комплекс.

На идната сесия общинските съветници ще прегледат още претенции по утвърдени към този момент разрешителни за водоползване. Те са входирани от хотелиери в селото и са както за удължение на периода на разрешителни, по този начин и за увеличение на водните количества.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР