Близо 76 килограма кокаин в 20 626 кашона с банани

...
Близо 76 килограма кокаин в 20 626 кашона с банани
Коментари Харесай

Близо 76 кг кокаин открили в кашони с банани в Бургас

Близо 76 кг кокаин в 20 626 кашона с банани са били открити в складовете на компания в Бургас, оповестиха от Апелативната прокуратура в морския град.
Полицаи организират наказателно произвеждане за това, че в складово помещение на ул. " Индустриална " в Бургас, без съответно позволение са държани за разпространяване почти 76 кг кокаин.

Уточнява се, че опиатът е бил открит в 4 кашона, които са съставлявали част от пратка, пристигнала на 29 юли от Еквадор през Италия в Пристанище Бургас. Получател е било българско комерсиално сдружение. Общото количество на получените банани е 20 626 кашона, разпределени в 19 контейнера.

От Бургаската окръжна прокуратура обясниха, че законът предвиждал затвор за период от 5 година до 15 година и санкция в размер от 20 000 лева до 100 000 лева по формираното досъдебно произвеждане.

Наркотиците са били сложени в пакети, обгърнати с оловно фолио, което е затруднило визуализацията им при граничния и митнически надзор.

Стойността на открития кокаин е над 5 000 000 лева, като следствието по делото щяло да продължи и на територията на цялата страна, защото комерсиалното сдружение, адресат на пратката, имало сходни хранилища и в София, Варна и Пловдив.

По първични данни чистотата на открития кокаин била извънредно висока.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР