Близо 75% от американците смятат, че не им е дошло

...
Близо 75% от американците смятат, че не им е дошло
Коментари Харесай

Недоверието към автономните коли остава високо

Близо 75% от американците считат, че не им е пристигнало времето

Самоуправляемите коли в никакъв случай няма да бъдат безвредни, счита всеки пети американец
(снимка: CC0 Public Domain)

Американците остават скептично настроени по отношение на самоуправляемите коли, сочи изследване на коалиция PAVE (Партньори за автоматизирани транспортни средства ), която сплотява играчи от промишлеността и некомерсиални организации.

Оказва се, че хората в Съединени американски щати към момента са доста недоверчиви към технологията за самостоятелно ръководство на транспортни средства. Резултатите от изследването, за което оповестява The Verge, сочат:

Проучване на PAVE е извършено от SurveyUSA измежду 1200 американци в края на февруари 2020 година Резултатите не се разграничават от тези на други сходни изследвания в последните пет години – те също откриха песимизъм измежду американците във връзка с самоуправляемите коли.
още по тематиката
Изследванията обрисуват много мрачна картина за бъдещето на промишлеността на самостоятелните транспортни средства, защото триумфът на технологията значително зависи от възприемането й от обществото и желанието на хората да я ползват.

Компании като Waymo, Cruise и Argo, които създават роботизирани транспортни средства, се сблъскаха с сходен проблем по време на пилотни планове и опитите за комерсиалното внедряване на услугите. Очевидно те ще би трябвало да преодолеят скептицизма.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР