Близо 73 000 яйца, предназначени за продажба в шест германски

...
Близо 73 000 яйца, предназначени за продажба в шест германски
Коментари Харесай

Нова партида яйца, заразени с фипронил, открита в Германия

Близо 73 000 яйца, предопределени за продажба в шест немски провинции, са инфектирани с инсектицида фипронил, заяви късно нощес министерството на земеделието на провинция Долна Саксония, представено от ДПА.

Новата партида инфектирани яйца от Холандия е достигнала супермаркети в Долна Саксония, Баден-Вюртемберг, Хесен, Бавария, Шлезвиг-Холщайн и Северен Рейн-Вестфалия. Започнато е евакуиране, уточни министерството.

Преди по-малко от година бяха открити милиони яйца, инфектирани с фипронил - токсично вещество, употребявано за обезпаразитяване, което е неразрешено да се използва при артикули, предопределени за консумация от хора, съобщи Българска телеграфна агенция. Холандските управляващи тогава бяха мощно наранени от абсурда, защото бе открито, че множеството инфектирани яйца са пристигнали от тази страна.

Общо 97 200 яйца са били доставени сред 17 май и 4 юни от Холандия в център за пакетиране в Долна Саксония. Министерството на провинцията е било осведомено за заразяването в петък, 8 юни. Обхватът и аргументите за заразяването към този момент са неуточнени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР