Близо 71 на сто от българите посещават очен лекар само

...
Близо 71 на сто от българите посещават очен лекар само
Коментари Харесай

Над 70% от българите посещават очен лекар само при нужда

Близо 71 на 100 от българите посещават очен доктор единствено при потребност и зародил проблем. Това демонстрират данни от изследване, осъществено от социологическа организация "Маркет Линкс ".

Допитването е направено през юли, измежду 1000 души на възраст 20-45 год., сподели Станислава Чипева от организацията. Сред участниците 47 на 100 са с висше обучение, 51 на 100 - със приблизително, а останалите - с главно.

За налично зрително нарушаване са съобщили 30 на 100 от участвалите в изследването, като нарушаванията са главно късогледство, далекогледство и астигматизъм, сподели доцент Андрей Андреев, офталмолог в очна клиника, представен от Българска телеграфна агенция. Най-често употребяваната отбрана за очи са слънчеви очила, очила за компютър или "изкуствени сълзи ", демонстрира още изследването. Над 50 на 100 от запитаните дават отговор, че единствено са чували за лазерна промяна на зрението, а едвам 3 на 100 са я употребявали. Над 20 на 100 въобще не са чували за такава опция.

Лазерната промяна на зрението не е способ, който се ползва на всички пациенти, сподели доктор Иво Боршуков и акцентира, че прегледите преди лазерната терапия са доста по-обстойни в съпоставяне със общоприетия обзор. Лазерната промяна не се заплаща от НЗОК.

Лекарите предложиха на работещите с компютър на всеки 15 мин. да отместват погледа си от екрана, а на всеки час - оживление на тялото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР