Близо 7000 повиквания са подадени в софийската спешна помощ от

...
Близо 7000 повиквания са подадени в софийската спешна помощ от
Коментари Харесай

Все повече хора викат линейка без да са в тежко състояние

Близо 7000 повиквания са подадени в софийската незабавна помощ от началото на месеца. В последните дни пораства броят на позвъняванията от хора, които не са в тежко положение, само че това основава проблеми на незабавните екипи, съобщи БНР.

Последният случай на извикана кола за спешна помощ за лек грип е отпреди ден, изясни Катя Сунгарска, представител на "Спешна помощ ". Обадилият се е описал извънредно тежко положението си: "Разбира се, неотложно се отзовахме. Отидохме на адреса и се оказа, че просто индивидът е с 37,9 температура и би желал да му дадем парацетамол или нещо друго, което да му помогне да се почувства по-добре ".

Това блокира колите за спешна помощ и те не могат да се отзоват на други съществени сигнали за хора с директна заплаха за живота: "Само през последното нощно дежурство имаме повиквания за 16 деца с респираторни проблеми и с вирусни инфекции, а за възрастните повикванията са четири пъти повече ".

От "Спешна помощ " молят към хората да не се обаждат, когато имат подозрения за грип, а да търсят персоналните си лекари и поликлиниките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР