Близо 7000 парфюма и тоалетни води със съмнения, че са

...
Близо 7000 парфюма и тоалетни води със съмнения, че са
Коментари Харесай

Митничари спипаха хиляди менте парфюми

Близо 7000 парфюма и тоалетни води със подозрения, че са създадени в нарушаване на права върху интелектуалната благосъстоятелност задържаха митническите чиновници от Териториална дирекция Южна Морска и Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция "Митници ".

Стоката е открита на 10.08.2019 при инспекция на рейс, с турска регистрация, пътуващ по постоянната линия Истанбул –Букурещ, при използване на ограниченията по отбрана на интелектуалната благосъстоятелност.

Пред митническите чиновници един от пасажерите заявил, че е закупил ароматите от пазара в Истанбул, само че не знаел, че са реплика на световноизвестни марки.

Открити са 6900 парфюма и тоалетни води с логото на 15 разнообразни международни марки, като по-голяма част на „ Hugo Boss “, „ Creed “, „ Carolina Herrera “, „ Versace “, „ Chanel ", "Armani ", "Paco Rabanne ". За случая ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки.

Във връзка със отбраната на права върху интелектуалната благосъстоятелност, в осъществяване на Регламент 608/2013 година на Европейски Съюз и Закона за марките и географските означения, от началото на годината досега, митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали при 266 случая близо 150 000 продукта.

Най-често арестуваните артикули са дрехи, парфюми и козметика, обувки, маратонки и чанти

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР