Близо 700 000 зрители у нас гледат разпространявани нелегално телевизии.

...
Близо 700 000 зрители у нас гледат разпространявани нелегално телевизии.
Коментари Харесай

700 000 българи получават телевизия от кабелни пирати

Близо 700 000 фенове у нас гледат популяризирани незаконно малките екрани. Информацията e на прокуратурата след завършилата в четвъртък акция против кабелното пиратство. Въпреки че тези хора заплащат за телевизия на кабелни оператори, търговците не регистрират доходи и не заплащат авторските права на главните малките екрани, показват обвинителите.

От държавното обвиняване дадоха съответен образец по какъв начин се разминават цифрите сред действителните и заявените консуматори. " Една от малките екрани, която популяризира на територията на Община Сандански публично е декларирала в комисията 1 388 консуматори, а в действителност клиентите са 12 620 ", сподели Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор.

Като доказателства против нарушителите проверяващите ще употребяват събраната в четвъртък техника от техните офиси и откритите в касите им пари. " В бургаската телевизия и в Сандаски в малкия екран бяха конфискувани сървъри, които поддържаха лично тяхно приложение за Интернет основана телевизия ", изясни Явор Колев от ГДБОП.

Нарушителите ще се снабдят с обвинявания за данъчни закононарушения и нарушавания на Закона за авторското право. Колко са загубите за бюджета, страната занапред ще пресмята. Засега от прокуратурата пресмятат примерните загуби на малките екрани.

" Нанесените вреди единствено за към два месеца на главните малките екрани в България – bTV и NOVA, и на НВО към вчерашния ден е 10,524 млн.лв. ", сподели Румяна Арнаудова.

Европол, с чието подпомагане бяха проведени акциите, обезпечили на българските си сътрудници от ГДБОП два мобилни офиса, с коита са били осъществени претърсванията. " По мое мнение това е една от най-големите интервенции по своя темперамент за цяла Европа ", сподели Богдан Чунару, специалист по интелектуална благосъстоятелност в ЕВРОПОЛ.

А вътрешният министър Младен Маринов изясни, че в случай че този бизнес не се изветли, България е застрашена от наказания. " В разследване на предприеманите ограничения ние сме отвън така наречен „ углавен лист ” на Съединени американски щати във връзка с битка с пиратството. Имаме терзание, че в случай че не продължим с ефикасните ограничения против този тип незаконна активност е допустимо отново да бъдем включени в този лист ", сподели той.

Акцията на Европол и българските служби ще продължи и в други градове на страната.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР