Близо 70 високотехнологични камери следят от месец всяка съмнителна активност

...
Близо 70 високотехнологични камери следят от месец всяка съмнителна активност
Коментари Харесай

Близо 70 камери следят от месец комплекс „Меден рудник“

Близо 70 високотехнологични камери наблюдават от месец всяка съмнителна интензивност в най-големия жилищен комплекс в Бургас – „ Меден рудник “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас.

Устройствата за видеонаблюдение снимат и предава всеки сигнал, обвързван с вандализъм или безчинство, обири, пътно-транспортни катастрофи, висока скорост в най-оживените и натоварени места – пешеходни пътеки, образователни заведения, публични здания и разпознават търсените коли при влизане или излизане от комплекса.

На трите входно-изходни точки на „ Меден рудник “ е инсталирана специфичната ANPR система, която служи за различаване на регистрационните табели на транспортните средства. Това са бул. „ Захари Стоянов “ – входно-изходна точка за гр. Средец, на бул. „ Ал. Г. Коджакафалията “ – входно-изходна точка за с. Твърдица и на входа и изхода за кв. Горно Езерово.

Камерите, които са свързани между тях с общ програмен продукт, непосредствено предават информацията в градския Център за ръководство на трафика, който координира получените сигнали и при нужда ги изпраща на способените органи. Това води до по-доброто взаимоотношение на службите за сигурност и съкратява доста времето за реакция.

Община Бургас предизвестява всички, които имат хулигански подбуди или незаконни планове, че устройствата са застраховани срещу вандализъм, имат гаранционна поддръжка на свързаността и софтуера към тях за 60 месеца, а записите им се съхраняват за дълъг интервал от време.

Разширяването на обсега на видеонаблюдението в града продължава с монтиране на 30 камери в кв. "Победа ", 3 от които ще бъдат за различаване на номерата на колите. Целта на Община Бургас е до края на тази година да бъдат поставени камери още в кварталите Крайморие, Акации и Сарафово.

В тези обитаеми места ще има по 10 стационарни и по 2 профилирани камери за следене и записване на регистрационните номера на колите, влизащи и излизащи от Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР