Близо 70% от хората в София смятат въздуха за лош.

...
Близо 70% от хората в София смятат въздуха за лош.
Коментари Харесай

Софиянци винят трафика за лошия въздух, останалите градове - промишлеността

Близо 70% от хората в София считат въздуха за неприятен. Това демонстрират проучванията на " Галъп интернешънъл ". Мненията за качеството на въздуха съществено се разграничават съгласно размера на обитаемото място. Хората от дребните градове и селата са считат, че въздухът при тях е доста добър или по-скоро добър.

Част от реципиентите са дали отговор, че причина за неприятния въздух в страната са промишлените предприятия, само че съгласно софиянци това е по-скоро трафикът. В тази връзка 49% от хората желаят повече обществен превоз за възпитаници, несъгласие имат единствено 20%. Останалите се двоумят.

Изследването демонстрира, че в столицата максимален е делът на хора (над една трета), които считат, че най-сериозният замърсител са таман газовете от трафика. На второ място - с под една трета - показват замърсяването от индустрията и енергетиката. Заради сериозния си трафик, София внезапно се разграничава от останалата част на страната - където пък надвива мнението, че индустрията, тецовете и така нататък замърсяват най-вече, а не толкоз трафика.

Според 35% от респондентите замърсител номер едно са промишлените предприятия, тецове и други, които не съблюдават екологичните правила. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР