Близо 70 милиона американци вече за гласували за президент(снимка: CC0

...
Близо 70 милиона американци вече за гласували за президент(снимка: CC0
Коментари Харесай

Гласувалите по пощата в САЩ следят бюлетините си онлайн


Близо 70 милиона американци към този момент за дали своят вот за президент
(снимка: CC0 Public Domain)

Предсрочното гласоподаване е наклонност измежду милиони американци. Над 69,6 милиона към този момент са дали своят вот в президентските избори, като 46,5 милиона от тях са създали това по пощата.

Настоящата акция дава опция на гласувалите да проследят бюлетината си онлайн, откакто са дали своят вот. Повечето щати оферират такава опция, с цел да знаят гласоподавателите по кое време е получен техният избор.

Проследяването може да даде успокоение на хората, че бюлетината им  пристигнала преди крайния период за съответния щат, отбелязва. Що се отнася до опасенията при гласоподаване по пощата, към този момент няма доказателства за координирани измами с този тип гласоподаване – през последните 20 години са издадени по-малко от 150 наказателни присъди за закононарушения.

Начинът, по който се наблюдава бюлетината, може да е друг в другите щати или даже в разнообразни окръзи. Така да вземем за пример, BallotTrax е услуга, която даден щат може да употребява, само че други щати имат лична услуга или разчитат на пощенската работа на Съединени американски щати за наблюдаване на местонахождението на бюлетината. Освен това Асошиейтед прес ще събира и ревизира резултатите от изборите в Съединени американски щати.

В взаимозависимост от местоживеенето, на гласувалите, които желаят да проследят бюлетината си онлайн, може да се наложи да вкарат информация като лично и фамилно име, дата на раждане и от време на време номер на обществено обезпечаване. Властите в Уайоминг и Мисисипи пък изискват позвъняване в офиса на окръжния служител за следене на информацията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР