Близо 70 констативни протокола за жилищни и стопански постройки са

...
Близо 70 констативни протокола за жилищни и стопански постройки са
Коментари Харесай

Някои от незаконните ромски къщи в Асеновград – без собственик

Близо 70 констативни протокола за жилищни и икономически постройки са формирани за нелегално застрояване в местността „ Лаково “ край Асеновград.
Точно 65 са издадените заповеди за унищожаване на градежите. От тях, 17 се апелират в Административен съд-Пловдив и към този момент някои от делата текат, заяви кметът на Асеновград лекар Емил Караиванов. Срещу три от кметските заповеди са подадени тъжби в Европейския съд по правата на индивида. До момента са съборени общо 48 постройки, от които 12 – непринудено и 36 - наложително. Част от постройките са на незнайни лица, като не са открити жители или самите те не са се разпознали като такива.
Установява се общественият статус на всички, останали без противозаконните си къщи. Изготвени са общо 41 анкети, вследствие на което в Община Асеновград са постъпили три молби с искане за настаняване в общински жилища и една за картотекиране за 2018 година Служители от Дирекция „ Социално подкрепяне “ са установили две лица със здравословни проблеми, за които е належащо настаняване в подобаващи обществени институции. Хората, обаче, са отказали документално преместването си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР