Близо 70 000 дка са засегнатите площи от пороите и

...
Близо 70 000 дка са засегнатите площи от пороите и
Коментари Харесай

70 000 дка земеделски земи са поразени от пороите и градушките

Близо 70 000 дка са засегнатите площи от пороите и градушките в страната.

На днешния брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че още през вчерашния ден Министерство на вътрешните работи и пожарно-аварийните екипи са почнали взаимна работа с кмета в помощ на локалните хора. Той уточни, че няма потърпевши при бедствието, само че са нанесени съществени опустошения на пътната и железопътната инфраструктура.

По негови думи към този момент е задвижена процедурата за оформяне на нужните документи и кореспонденция, с цел да може при последващо съвещание на Комисията за отбрана при бедствия и повреди, от фонда, предопределен за възобновяване, да бъде включена помощ за общината. Целта е инфраструктурата да бъде възобновена допустимо най-бързо.

Предвижда се да бъдат прочистени затинените места, с цел да може при възможен идващ дъжд водите да се изтичат и да няма спомагателни вреди.

След оттичане на водите, ще бъдат обследвани площите и ще бъде задействана държавна помощ за компенсиране на вредите, уточни министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Двамата министри дружно с шефа на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " гл. комисар Николай Николов дойдоха тази заран в Свищов. Те ще извършат оглед на място на вредите, породени от изобилните превалявания в региона, и ще проведат работна среща с локалната власт. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР