Близо 7% от изследваните досега жители на Банско са били

...
Близо 7% от изследваните досега жители на Банско са били
Коментари Харесай

БНР: 7% от изследваните в Банско били заразени с Covid-19, но не разбрали

Близо 7% от изследваните до момента поданици на Банско са били инфектирани с ковид, като болшинството даже не са знаели, че са го прекарали.

Това демонстрират резултатите от първите два дни на всеобщото тестване, което би трябвало да даде изясненост от по кое време и какъв брой всеобщо е било разпространяването на вируса в курорта, заяви БНР.

Вчера и през днешния ден с бързи проби бяха изследвани най-вече хората, които са работили и работят на първа линия - служители на реда, лекари, обществени служащи, общинска администрация, хора от сферата на услугите. Общият брой към този момент надвишава 330 души, написа dnes.dir.bg.

" От общо 186 тествани имаме 0 теста с ранни антитела . Хора, които имат ранни и късни антитела, общо на брой са 4. Това са хора, които оздравяват. И тези, които са преболедували - 8 индивида с късни антитела ", изясни доктор Татяна Джупанова от РЗИ.

Оказало се, че изследваните, които са посочили среща с вируса, са били сюрпризирани от обстоятелството, тъй като не са имали никаква симптоматика.

" Общо взето, по статистика 80% от инфектираните прекарват безсимптомна форма. Хората изобщо не схващат, че нещо се случва с тях ", сподели още лекарят.

Според доктор Джупанова,  към момента е рано да се приказва за построен групов имунитет , в случай че въобще може да се реализиран процентите за подобен.

" За да има групов имунитет, би трябвало 70% от популацията да има имунитет. Т.е. не 6-7%, които имаме сега. Рано е да се приказва за групов имунитет ", акцентира тя.

Въпреки първичния песимизъм измежду жителите на Банско, които обявиха, че не желаят да се изследват, с цел да не попречи това на работата им и да ги травмира душевен, след оповестените до момента данни хората са по-склонни да вземат участие в всеобщия скрийнинг. Това предпочитание те могат да заявят на оповестените телефонни линии от Общинския спешен щаб.

  

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР