Близо 7 млн. души в Германия са силно задлъжнели -

...
Близо 7 млн. души в Германия са силно задлъжнели -
Коментари Харесай

Защо в богата Германия има толкова много задлъжнели хора

Близо 7 млн. души в Германия са мощно задлъжнели - с 19 хиляди повече, в сравнение с преди година, научаваме от настоящо проучване. Как е допустимо в една от най-богатите страни в света да има толкоз доста задлъжнели хора? Оливер Пипер от " Дойче веле " споделя.

Преди беше ясно: покупката на неподвижен парцел беше главната причина, заради която хората задлъжняваха. Междувременно задължения се натрупат по най-различни аргументи, като придобиването на недвижима благосъстоятелност въобще не е измежду водещите, споделя Хенинг Димпкер, който от четири години управлява активността на център за съвещания на мощно задлъжнели хора. Димпкер и сътрудниците му приказват за " Big Six " на аргументите, водещи до прекалено задлъжняване.

Длъжниците са колкото цяла България

" На първо място, това са безработицата и дълготрайното ниско възнаграждение на труда. През последните 10-15 години доста се разрасна заетостта, генерираща ниски приходи ", споделя Димпкер и прибавя, че най-често го търсят хора, които ненадейно са се разболели, претърпели са бракоразвод или просто дълго време са надценявали финансовите си благоприятни условия.

Напоследък Димпкер следи и тази нова наклонност: дълго време при него са идвали за съвет най-много младежи, само че в последно време възрастта на клиентите му пораства. " Все по-често ме търсят хора над 50-те и 60-те ", споделя консултантът и прибавя, че пораства броят на хората, които въпреки да работят, имат потребност от обществени помощи, защото приходите им не стигат за издръжката на фамилията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР