Близо 7 милиона и 900 хиляди лева е проектобюджетът на

...
Близо 7 милиона и 900 хиляди лева е проектобюджетът на
Коментари Харесай

Ремонти и социални разходи включва бюджетът на община Вършец

Близо 7 милиона и 900 хиляди лв. е проектобюджетът на община Вършец. Общинските съветници ще одобряват финансовата рамка на в края на месеца. Местната администрация към момента приема оферти по плана, заяви кметът на Вършец Иван Лазаров.
"Запазваме тази година всички локални налози и такси без покачване. Ще се стремим да запазим и всички обществени услуги. Продължаваме със сериозната финансова стратегия - над 1 милион. Ще се финансира промяната на водопровода и построяването на тротоарите във Вършец. "
80% е събираемостта на таксата битови боклуци за предходната година, добави вършечкият кмет Иван Лазаров.
Над 70 хиляди лв. е планувала общината за културните събития през 2019 година. Местната администрация разчита да притегли повече туристи и посредством фестивалите и културните прояви в града на минералната вода. Близо 38 хиляди лв. са събрани от туристически налог през 2018, което значи, че повече от 40 хиляди туристи са посетили Вършец, сподели Лазаров.
През последните осем години община Вършец дава еднократна финансова помощ от 500 лв. на фамилии с новородени деца, и тази година сумата остава същата. 200 души се хранят по плана "Топъл обяд " в града и селата.
"Имаме обществен дом за лица с увреждания, той е цялостен на 100 %, т.е. 15 консуматори. "
И в идната година община Вършец разчита на евросредства, един от главните финансови източници е Програмата за развиване на селските региони, разгласи кметът на Вършец Иван Лазаров.
"Завършихме предходната година читалището по програмата за селските региони. При положително време ще възобновим и читалището. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР