Близо 7,5 млн. лева ще струва обновяването на гарите Подуяне,

...
Близо 7,5 млн. лева ще струва обновяването на гарите Подуяне,
Коментари Харесай

7,5 млн. лева ще струва ремонта на три софийски гари

Близо 7,5 млн. лв. ще коства обновяването на гарите Подуяне, Искър и Казичене. Днес бяха определени изпълнителите на публичните поръчка на реконструкцията на гаровите комплекси, оповестиха от Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ).

Най-скъп ще излезе ремонта на гара Подуяне, против 2,9 млн. лв. без Данък добавена стойност „ Инфраструктурно строителство “ АД ще обнови гаровия комплекс.

Реконструкция на гара Искър ще коства 1,2 млн. лв. без Данък добавена стойност, реализатор на плана ще бъде обединяването „ Консорциум Гара Искър 2018 “, в него участници са Среги “ ООД и „ ТИТ Инженеринг “ ЕООД

Обединението сред „ Интерполис “ ЕООД и „ Инфра Роудс “ ЕООД - „ Сдружение Интерполис 2018 “, е спечелило търга за ремонт на гаров комплекс Казичене с препоръчана цена 1,1 млн. лв. без Данък добавена стойност.

В цените за реорганизация на гарите е включено правенето на работните чертежи и елементи, и практикуване на авторски контрол. Строителните действия и за трите гарови комплекси се планува да стартират незабавно след подписване на договорите и да завършат през 2020 година, прецизират от НКЖИ.

Проектът се финансира от Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 и е на стойност 7,4 млн. лв., от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 6,3 млн. лв..

Гаровите комплекси Подуяне, Искър и Казичене са част от жп линията София – Пловдив, която е най-натоварената линия в страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР