Близо 7,3 млн. лева без ДДС ще струва интелигентната транспортна

...
Близо 7,3 млн. лева без ДДС ще струва интелигентната транспортна
Коментари Харесай

Над 7 млн. лева ще струва интелигентната транспортна система на „Тракия“

Близо 7,3 млн. лв. без Данък добавена стойност ще коства интелигентната транспортна система на автомагистрала " Тракия ". Това е прогнозната стойност на плана, който се съфинансира от Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура ". За поръчката ще се състезават две обединявания, стана ясно през днешния ден при отварянето на офертите в АПИ - " ИТС Тракия " и " Тракия ИТС ".

Проектът планува в тунел " Траянови врата " да се внедри система за автоматизирана идентификация на произшествия. Тя ще разреши посредством система от преносими бариери да се ръководи и пренасочва трафика в една от двете тунелни тръби.

Съоръжението ще бъде с ново LED осветяване, електронни осведомителни табели, светофарни уредби, хоризонтална и отвесна сигнализация, метеорологични станции при порталите на оборудването.

На автомагистрала " Тракия " ще бъдат инсталирани 40 електронни осведомителни табели, по 20 във всяка посока. Ще бъдат сложени и камери за премерване на междинна скорост и наблюдаване на трафика в избрани сектори от аутобана, както и на датчици за претегляне на моторните транспортни средства в придвижване.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР