Близо 690 000 лв. са дълговете от неплатена вода на

...
Близо 690 000 лв. са дълговете от неплатена вода на
Коментари Харесай

Вземат мерки срещу разхищаването на вода в пловдивския квартал Столипиново

Близо 690 000 лева са задълженията от неплатена вода на наемателите на общински жилища в квартал " Столипиново ". На среща в регионалната администрация представители на общината и на ВиК сдружението набелязаха ограничения за прекъсване разхищаването на вода в региона. Над половин милион лв. е възнамерявало районното кметство за унищожаване на нелегално строителство.

Пловдив

Най-големите отговорности са насъбрани от жителите на деветте огромни блока на улиците " Сокол " и " Батак ", които са благосъстоятелност на Жилфонд. Водата там не е плащана от години, тъй като няма водомери, а избените пространства са наводнени. От тръбите екипите на ВиК изваждали възглавници, кокошки и цели зелки.
Обитател: Всичко е мухлясало, всичко е ръждясало, това върви, никак да не е, най-малко трийсе години и никой не се заема с тая работа.Дани Каназирева, регионален шеф: Ще пожелаеме от Община Пловдив да бъде направено градивно изследване на основите на тези блокове дали те изобщо са годни за обитаване.
Над 460 жители не заплащат нито наем, нито ток, нито вода. 72 са се самонастанили, регистрират от районното кметство.
Иван Стоянов, областен кмет: Започвам да разписвам заповеди за непринудено погасяване на тези отговорности, в случай че не - ще се пристъпи към изваждане на нередовните наематели.
Малките улички в квартала са необятни едвам 60 см и екипите на ВиК нямат достъп до шахтите.
Спартак Николов, шеф на ВиК-Пловдив: В годините обратно безсистемно се е строяло и това нелегално строителство попречва положителното поддържане на ВиК мрежата.
Тази година се възнамерява унищожаване на противозаконните постройки и слагане на отдалечени водомери в квартала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР