Близо 65 000 контрабандни парфюма в три микробуса с турска

...
Близо 65 000 контрабандни парфюма в три микробуса с турска
Коментари Харесай

Иззеха близо 65 000 контрабандни парфюма на „Капитан Андреево“

Близо 65 000 контрабандни парфюма в три микробуса с турска регистрация са открити при взаимни дейности на митнически инспектори от " Капитан Андреево " и полицейски чиновници от Хасково, оповестиха от Агенция " Митници ".
 Агенция " Митници "
По сигнал на 10 септември в региона на Хасково униформените засичат придвижването на трите транспортни средства и ги насочват за инспекция на пункта. Пред митническите чиновници водачите - турски жители, са показали документи за транспортираната стока - лавици за магазини от Турция за Германия.
 Агенция " Митници "
При осъществения физически надзор митническите инспектори откриват, че вместо оповестената стока в товарните пространства има кашони с 64 950 парфюма с лога на известни търговски марки. Контрабандната стока е арестувана.

На водачите са формирани актове по Закона за митниците. Акцията е извършена откакто група от четири микробуса, влизащи от Турция с една и съща оповестена стока – лавици за магазини, е селектирана на база „ разбор на риска “.

Движението на транспортните средства е проследено и първият явил се на излаз от страната микробус е спрян за планувана щателна митническа инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин-Калафат ".

В товарния му отсек митническите чиновници откриват 21 690 контрабандни парфюма от разнообразни търговски марки. Останалите три микробуса вършат опит да избегнат контрола и не се явяват на изходната точка, заради което се пристъпва към издирването им със съдействието на Министерство на вътрешните работи.
 Агенция " Митници "
За първите 10 дни на месец септември митническите чиновници на " Капитан Андреево " са задържали над 150 000 текстилни произведения, парфюми, обувки и аксесоари със подозрения, че са с нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност.
 Агенция " Митници "
Най-голямото количество - 70 640 „ маркови “ артикули, е открито на 9 септември в товарен автомобил с турска регистрация, пренасящ стока от Турция за Полша. При осъществената митническа проверка  се открива, че стоките дават отговор на заявеното количество, само че огромна част от тях  носят лого на предпазени марки.

Открити са 68 653 текстилни произведения, 412 чифта спортни обувки и 1575 чанти с обозначения на световноизвестни марки. Стоките са арестувани в осъществяване на Европейския Регламент 608/2013 за отбрана на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и за случаите ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР