Близо 63 000 зрелостници са подали заявления за явяване на

...
Близо 63 000 зрелостници са подали заявления за явяване на
Коментари Харесай

Зрелостниците на матура по български език и литература

Близо 63 000 зрелостници са подали заявки за явяване на матура по български език и литература, която се организира през днешния ден.
 

Те би трябвало да носят персоналната си карта и служебната записка за допускане до изпита. Изисква се да пишат с черен химикал.
 

Матурата стартира в 08:00 ч . и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със специфични просветителни потребности са планувани 2 часа в допълнение.
 
Матурата по български език и литература се състои от 3 модула. Времето за работа по първия от тях е 60 минути. Толкова е отредено и за втория, а третият, в който зрелостниците пишат интерпретативен текст или есе продължава 120 минути.
 
Учениците със специфични просветителни потребности работят в обособени зали и имат два спомагателни часа. Зрелостниците нямат право да си потеглят до 60 минути след началото на първия модул, а един път напуснали, няма да могат да се връщат.-->
 
10 500 квестори ще наблюдават за реда в изпитните зали. Те ще обезпечават и пропускателния режим на входа на учебните заведения. За естественото протичане на изпитния ден, във всички зали, в които ще се организират изпити е обезпечено и видеонаблюдение , оповестиха от Министерството на образованието.
 
Резултатите от матурите ще бъдат оповестени до 13 юни.
 
След 16:00 ч. през днешния ден на уеб страницата на просветното ведомство ще бъдат оповестени изпитните разновидности и ключ с правилните отговори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР