Близо 600 високи жилищни блока в Англия имат облицовки, подобни

...
Близо 600 високи жилищни блока в Англия имат облицовки, подобни
Коментари Харесай

В стотици блокове из Англия има риск от опустошителен пожар

Близо 600 високи жилищни блока в Англия имат облицовки, сходни на " Гренфел тауър " - 24-етажната постройка, унищожена от пожар предходната седмица, разгласи английското държавно управление, представено от " Гардиън " и " Ройтерс ". Данните не включват Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Говорителят на " Даунинг стрийт " заяви, че данните са предоставени от локалните управляващи в регионите из Англия. Започнали са проби на материала, употребен за облицоване на тези здания и в няколко случая към този момент е открито, че той е пожароопасен.

Десетки починаха при пожара предходната седмица. Смята се, че елементарно запалимата обшивка, сложена при реновацията на " Гренфел тауър " предходната година, е съдействала за това пожарът бързо да се популяризира, до момента в който жители на блока към момента са в него.

Кметът на Лондон Садик Хан прикани живеещите в сходни здания из Лондон да бъдат настанени другаде, до момента в който държавното управление може да подсигурява, че са в сигурност в домовете си.

Дебатът, последвал пожара, се трансформира в политически скандал с обвинявания към държавното управление на Тереза Мей, че с безучастие е асъдействало за слаби регулации на ограниченията за пожарната сигурност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР