Близо 600 възпитаници от 118 училища - членове на Асоциацията

...
Близо 600 възпитаници от 118 училища - членове на Асоциацията
Коментари Харесай

Рекорден брой ученици се явиха на състезанието по английски език KGL 2022

Близо 600 ученици от 118 учебни заведения - членове на Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, се явиха на националния кръг на надпреварата по британски език Kangaroo Global Linguistics. То се организира на 19 март, а домакини бяха Природо-математическа гимназия „ Яне Сандански “ и Второ ОУ " Гоце Делчев " в гр. Гоце Делчев.

Във вътрешноучилищния кръг, състоял се на 19 февруари 2022 година участваха рекордния брой от близо 5000 възпитаници от 121 учебни заведения, от които 10% се класират за втория стадий. Състезанието е отворено за всички възпитаници от 8 до 18 годишна възраст от училищата- членове на асоциацията с друго равнище на познание на езика от А1 до В2.

Средата на месец април следва да стане ясно кои са спечелилите, които ще отидат на третия – интернационален кръг на надпреварата KGL през септември в Солун, Гърция, където ще премерят сили с техни връстници от други страни.

Награждаването на спечелилите от националния кръг на надпреварата по английскси език сред учениците от Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България по традиция ще се организира по време на националната конференция „ Ден на Кеймбридж “, която ще се организира още веднъж онлайн, след две годишно спиране, при започване на месец юни.

„ Тази година означаваме рекорден интерес от учениците към надпреварата KGL 2022, макар пандемичната конюнктура. Благодарни сме на всички учители и шефове, които направиха и вършат това допустимо “, разяснява Владимир Колев, ръководител на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България.

Състезанието Kangaroo Global Linguistics е най-голямото учебно съревнование по британски език в света, което у нас се провежда от Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, основана от издателство Клет България. Целта му е учениците да премерят знанията си по британски език със своите връстниците в страната, а най-хубавите измежду тях – и на интернационален кръг, и по този метод да засилят устрема си към още по-голямо рационализиране на знанията.

До момента през него са минали над 100 000 възпитаници, като 10 000 от тях са били класирани за втори и трети кръг на надпреварата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР