Близо 600 европейски граждани в Китай искат да бъдат евакуирани

...
Близо 600 европейски граждани в Китай искат да бъдат евакуирани
Коментари Харесай

600 европейци искат евакуация от Китай заради вируса

Близо 600 европейски жители в Китай желаят да бъдат евакуирани поради коронавирусната зараза, заяви Европейски Съюз, откакто самолетните компании започнаха да не разрешават полетите до и от азиатския колос.
" В Китай има редица жители на Европейски Съюз, които биха желали да изоставен страната. В момента броят им е към 600, само че те са в неспособност да го създадат ", сподели еврокомисарят по ръководство на рецесии Янез Ленарчич.
Желаещите да изоставен Китай са от Австрия, Белгия,  България, Германия, Испания, Финландия, Франция, Италия, Латвия, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Англия, сподели той.
По-рано днес австрийската самолетна компания Lutfhansa, наред с редица други, заяви, че стопира полетите си до и от Китай.
Във вторник Франция задейства европейски механизъм за гражданска отбрана, с цел да координира репатрирането на европейски жители от град Ухан, епицентър на епидемията. Съгласно механизма Европейската комисия ще помогне за разноските за двата полета, планувани за репатриране.
Комисията сподели на чиновниците си да „ преустановят или отсрочат всички неналожителни пътувания до Китай “.
Хърватия, която е ръководител на ротационното председателство на Европейски Съюз, обмисля да провежда изключителна среща на европейските здравни министри в идващите дни. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР