Близо 600 деца получиха награди и отличия по време на

...
Близо 600 деца получиха награди и отличия по време на
Коментари Харесай

Над 500 деца участваха в коледен спортен празник в Арена Армеец

Близо 600 деца получиха награди и оценки по време на Коледния състезателен празник „ Да подкрепим груповите спортове “, състоял се в зала " Арена Армеец ". Организаторите на събитието от Фондация „ София – Европейска столица на спорта “ и Столична община бяха обезпечили тениски, сувенири и други предметни награди, като всеки хлапак си потегли с подарък в навечерието на Новогодишните и Коледни празници. Турнирът се организира за четвърта поредна година и дава отговор на повишения интерес на децата на София към груповите спортове, за които работят няколко профилирани школи.

В надпреварите участваха младежи от 8 учебни заведения и няколко спортни клуба. Събитието включваше демонстрации и дуели по едни от най-популярните и обичани от младежите спортове: волейбол, футбол, баскетбол и други Победител във футбола (родени 2004 г.) бе тимът на Левски (Чепинци) надвил с дузпи над Надежда (Доброславци), откакто постоянното време приключи 2:2. При баскетболистите (родени 1999-2000 г.) първенци са играчите на „ Спортни гении “ победили в решителната среща отбора на Славия с 6 т. разлика. В останалите спортове водещи бяха демонстрациите, а празникът приключи със спиращите дъха осъществявания на младите таекуондисти от националния тим. Те показаха част от шоуто, завладяло неотдавна публиката по време на Световното състезание в Южна Корея, където България заслужи бронз, оповестява www.sofia2018.bg.

Децата бяха поздравени от генералния секретар на БОК Белчо Горанов и от Анатоли Илиев – учредителен секретар на " София – Европейска столица на спорта " и член на Управителния ръб на ACES EUROPE. „ Столична община се стреми да даде повече условия и благоприятни условия за спорт на всеки гражданин и посетител на града. Името на този празник е обвързвано желанието да подкрепим груповите спортове, които стават все по-популярни в градска среда. Обичайте спорта, идната година още веднъж ще сме дружно със София2018 и с още доста съревнования, шампионати и фестивали, “ сподели Илиев, като пожела на децата и техните близки радостни Коледни празници, доста здраве, благополучие и победи през новата година.

От предходната година Столична община започва стратегия, с която подкрепя финансово софийските клубове с непосредствено финансиране от 400 000 лева За идната 2018 тази сума се удвоява по предложение на кмета Йорданка Фандъкова. Тези средства ще бъдат предоставени най-вече за детските школи в най-популярните спортове на столичните клубове. От тях 70 % бяха за подкрепяне на групови спортове при оптимален грант 40 000 лева

Празникът в зала " Арена Армеец " бе от богата стратегия на " София – Европейска столица на спорта " и бе финален от календара за 2017 година През третата година от подготовката, самодейността доближи до над 615 000 участници, фенове и посетители на обособените спортни фестивали, надпревари и празници.

„ Тази година акцентираме на многообразието в събитията, деянията ни са ориентирани към разнообразни възрастови и обществени групи. Искаме да достигнем и да дадем късмет на всеки. Стартирахме и плана за промотиране на спорта посредством изкуството и националните полезности, тъй като ги сплотява мощната страст. Организирахме 4 фотоизложби, кино фестивал, който ще обогатим, маратони около известни манастири в софийското поле и други И през идната година сме планували още по-богата стратегия, с два пъти повече събития и интензивности, като задачата ни е всеки уикенд спорт за всеки, “ съобщи Анатоли Илиев.

Следващото огромно събитие от самодейността е „ Световен ден на снега – Витоша зимен фест “, с които на 13 януари ще започва поредицата от над 90 интензивности, планувани в програмата на „ София – Европейска столица на спорта “ за 2018 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР