Близо 600 държавни и общински училища в цялата страна ще

...
Близо 600 държавни и общински училища в цялата страна ще
Коментари Харесай

С под 3 млн.лв. купуват нови шкафчета за учениците в 600 училища

Близо 600 държавни и общински учебни заведения в цялата страна ще закупят нови шкафчета за възпитаници от I до VII клас . Средствата за мебелите идват по национална стратегия " Осигуряване на модерна просветителна среда " и са на стойност 2 894 068 лева . С тях ще бъдат закупени 111 815 шкафчета .

Това е една от ограниченията на министерството за олекотяване на ученическите раници. В тях децата могат да съхраняват учебници, образователни комплекти, пособия и други материали, нужни за просветителния развой, екипи за физическо образование и персонални движимости.

Списъкът на класираните е оповестен на формалната страница на МОН .

Общо 742 учебни заведения са кандидатствали за съфинансиране от Министерството на образованието и науката (МОН). Класирането на учебните заведения е осъществено съгласно най-ниската желана сума на брой шкафче.

По националната стратегия " Осигуряване на модерна просветителна среда " ще бъдат отпуснати и средства за възстановяване на изискванията за пробна работа по естествени науки.

244 държавни и 1880 общински учебни заведения към МОН и 23 учебни заведения към Министерството на културата ще могат да закупят уреди за наблюдаване като микроскопи и лупи, химикали, епруветки, колби и други за лабораторни извършения по биология в VII и IX клас. За часовете по физика в същите класове могат да се набират набори за електричество, за механични вибрации и тон, за светлина и други, както и разнообразни химикали, ръкавици и защитни очила за опитите по химия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР