Близо 60 привърженици на опозиционния лидер Алексей Навални бяха арестувани

...
Близо 60 привърженици на опозиционния лидер Алексей Навални бяха арестувани
Коментари Харесай

Близо 60 привърженици на опозиционера Алексей Навални са арестувани в Москва

Близо 60 последователи на опозиционния водач Алексей Навални бяха задържани през днешния ден в Русия при акции в негова поддръжка. Това заяви неправителствена организация, представена от Агенция Франс Прес.

Привържениците на Навални, който беше пуснат на независимост в петък след 25 дни задържане под стража, агитираха в поддръжка на московския опозиционер на изходи на метрото и по улиците на редица съветски градове, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Навални, който има намерение да насочи предизвикателство към Владимир Путин на президентските избори през март 2018 година, на два пъти бе арестуван за организирането в края на март и в средата на юни на огромни демонстрации срещу корупцията.


© Tatyana Makeyeva, Reuters

Навални при освобождението му през вчерашния ден

В Хамбург, където взе участие в срещата на високо ниво на Г-20, съветският държавен глава отговори на журналистически въпрос за отношението му към Навални, че не е забавно да се води разговор с хората, чиито сериозни забележки целят да привлекат вниманието върху тях.

" Мисля, че можем да имаме разговор, изключително на такова ниво, президентско или държавно, с хора, които оферират градивен дневен ред даже и с сериозен темперамент. Но в случай че става дума единствено да привлечеш вниманието към себе си, то това не е забавно за разговора ", сподели Путин, представен от ТАСС
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР