Близо 60 млн. лв. са предвидени за изграждане на инфраструктура

...
Близо 60 млн. лв. са предвидени за изграждане на инфраструктура
Коментари Харесай

Правителството предвижда 60 млн. лева за зарядни станции за електромобили

Близо 60 млн. лева са планувани за създаване на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили по програмата „ Развитие на районите “ 2021-2027. Те са част от над 376 млн. лв. за устойчива градска подвижност.

Това заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Стефан Аспарухов, представен от пресцентъра на ведомството.

Заедно с комерсиалното аташе на Британското посолство Тим Буйсере, зам.-министър Аспарухов откри конференция на тематика „ Устойчива подвижност: тласъци и внедряване на инфраструктура за електрически автомобили “.

По оперативната стратегия ще се финансират ограничения за устойчива подвижност, в това число зарядна инфраструктура за чисти транспортни средства и въвеждане на интелигентни транспортни системи. Оборудването за зареждане на електрически автомобили е възможно за финансиране и като част от ограниченията за енергийна успеваемост на сградния фонд по програмата.

С измененията се планува в новите здания за публично обслужване с повече от 10 паркоместа минимум едно от всеки пет паркоместа да се оборудва със зарядна точка за EV, изясни Стефан Аспарухов.

Повече детайлности може да прочетете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР