Близо 60 издателства ще се представят в 9-о издание на

...
Близо 60 издателства ще се представят в 9-о издание на
Коментари Харесай

Близо 60 издателства се представят в Алеята на книгата във Варна

Близо 60 издателства ще се показват в 9-о издание на Алеята на книгата във Варна, заяви през днешния ден ръководителят на Асоциацията "Българска книга " /АБК/ Велизара Добрева. Форумът стартира на 27 юли и ще продължи до 5 август.
По традиция Алеята ще бъде придружена от богата културна стратегия. Планираните начинания са над 30, огромна част от които ориентирани към децата.

Тази година срещите на читателите с създатели, преводачи и издатели ще се провеждат с изключение на в обичайния Литературен ъгъл, в няколко книжарници, както и в Градската художествена изложба, посочи Добрева. Достъпът до всички събития в културната стратегия е свободен.

АБК има предпочитание да разшири партньорството си с община Варна, сподели Добрева. По думите й предлагането на организацията е през идната година в границите на Алеята да бъде извършен и интернационален книжовен фестивал. Освен това членовете на асоциацията са подготвени да обезпечат срещи на видни писатели с деца и възпитаници по време на Маратона на четенето през април.

Най-важното обръщение на Алеята е одобряването на четенето и приобщаването на децата към книгите, уточни зам.-кметът на Варна Коста Базитов. По данни на уредниците - АБК и общината, годишно по време на форума издателите показват най-малко 10 хиляди заглавия, а се продават сред 40 хиляди и 45 хиляди книги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР